Symulator wlasnej produkcji

Kącik Majsterkowiczów. Zasięgnij porady lub pomóż innym w budowie wymarzonego kokpitu !

Moderatorzy: alfsky, ToTom

Symulator wlasnej produkcji

Postprzez Jacek Pt 30 maja 2003, 18:43

Czesc, po kilkutygodniowej bardzo ciezkiej pracy fizycznej i nie tylko udalo nam sie wreszcie/mnie i mojej Zonie /zlozyc cos takiego .Nie jest to moze zadna wierna kopia latajacego samolotu ale do dyspozycji mialem tylko troche sklejki trzy monitory i dwa komputery oraz troche czesci z GO FLIGHT oraz fotel do Hondy.Niestety nie udalo nam sie ustawic narazie EICAS, bo okazalo sie ze potrzebny bedzie jeszcze jeden PC gdyz ten nie chce pracowac gdy podlaczone sa dwa monitory d o jednego PC .Pozdrawiamy Jacek i Edyta
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Vatsim PID: 0

Postprzez Conrad Pt 30 maja 2003, 19:11

Hm ... widac spory wklad pracy. Wyglada imponujaco i mozna pozzazdroscic ... ale wyrozumialosci zony do naszego lekko zakreconego hobby ;)

Widze, ze korzystales z pakietu Project Magenta ... jak sie sprawuje?
Hm ... jedno siedzenie .. a fotel dla Ciebie copilota ... hm chyba zona nie trzyma Ciebie na kolanach ;) ?

Teraz trzeba pomyslec nad jakims rzutnikiem na sciane, albo szerokokatnym ekranie.

Jeszcze raz gratulacje za pomyslowosc !

PS
a teraz zapytam sie nie dyskretnie, ile $$$ wladowales w to cos :) ?
Conrad
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Postprzez Jacek Pt 30 maja 2003, 19:36

Tak mam bardzo wyrozumiala Zonke /mysle ze chyba woli zebym sie ogladal za samolotami niz za czyms innym/.To wlasnie Ona znalazla program do obsugi wyswietlaczy i nie byl to project magenta tylko FREE FD Glass Cockpit http://freefd.homelinux.com/.Niestety nie jest on tak rozbudowany jak magenta ale coz narazie jade na tym pozniej prawdopodobnie wymienie przynajmniej ND na magente.Byly tez propozycje pelnego kokpitu z dwoma fotelami i z jeszcze jednym fotelem ale balem sie juz jak to bedzie wygladalo w pokoju ,teraz przyjmujemy juz nastepne sugestje od znajopmych by dobudowac kabine dla pasazerow ;).Jezeli chodzi o koszty to oprocz oczywiscie pc i monitorrow to najwiekszym wydatkiem jest zestaw Go Flight ale to sam zobacz na tej stronie bo podobno dzentelmeni o kasie nie rozmawiaja:)http://www.goflightinc.com/Projektor juz sobie zafundowalem rok temu ale chcialem zeby zdjecie bylo robione przu dobrym osiwetleniu a niestety do projektora musi byc troche ciemnawo.Pozdrawiamy jeszcze raz Jacek i Edyta
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Conrad Pt 30 maja 2003, 20:02

Mozesz obudowac np tak :)

artykul

co do PM to majac 3 komputery mozna fajny samolocik z PFD/ND, EFIS, EICAS MCP i CDU zrobic. W twoim przypadku, az sie prosi )))

Powodzenia!
Conrad
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Postprzez Jacek Pt 30 maja 2003, 20:21

Rzeczywiscie artykul super .ale chwilowo nie mam juz sil do przerobek po kilku tygodnich ciaglego wiercenia przycinania przymierzania desek mam dosc,ale moze kiedys w przyszlosci ?.Podobalo nam sie tez jedno zdanko z tego artykulu ,, kiedy skonczylem nie chcialem zeby ludzie pomysleli ze stracilem rozum,,Dzieki za artykul jest co poogladac i poczytac.Czesc
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez haiaw So 31 maja 2003, 12:34

Wyglada naprawde ciekawie!!

Moglbys zdradzic nam kosztorys tego przedsiewziecia ??
haiaw
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Vatsim PID: 838536

Postprzez Jacek So 31 maja 2003, 13:50

Czesc.Tak naprade to duzym wydatkiem jest Go Flight ,to jest link do sklepu z ktorego ja sciagalem http://www.simw.com/index.cfm?fuseactio ... =22.Reszta zalezy juz od inwencji wykonujacego.Pedaly i przepustnice wzielem z thrustmastera wolant z CH Products Potrzebne sa do tego trzy monitory i trzy pc jeden porzadny a dwa moga byc byle jakie bo maja tylko wyswietlac glass cockpit.reaszta to prace stolarskie i wydatki na zakup sklejki cena w Castoramie to 23 zl na 1m za 4mm i 30 zl za 6mm .na pokrycie tej calej konstrukcji uzylem tapety samoprzylepnej cena okolo 7 zl za metr .Podswietlenie kokpitu zrobilem ze swiatel do podswietlania tablicy rejestracyjnej i tu niesetey przeplacilem koszt 50 zl .fotel kupiony na szrocie 50 zl.Listwy wykonczeniowe do obrzezy podpasowalem z plastikowych listew do wykonczenia regalow /7.50 za okolo 2 metry/,kratki wentylacyjne 2 szt po 10 zl ,rama utrzymujaca cala konstrukcje to koszt okolo 45 zl,i to chyba na tyle.mimo to ze troche jest przy tym pracy zachecam do budowy nawet po kawalku ,zawsze cos tam wyjdzie a daje duza frajde.Ja sie troche za bardzo spieszylem z budowa ale samolociki lataly mi nad glowa bo mieszkam na podejsciu EPWA pas 15 i to mie strasznie draznilo ze ja nie moge latac ale od dwoch dni robie 3 loty dziennie .Pozdrawiam Jacek
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Zulus So 31 maja 2003, 15:34

Wiecie co, pokazałem to mojej Monice jako przykład poparcia kochającej żony dla hobby... I co? "Ładna kolekcja owadów na ścianie". :lol: :lol: :lol: (eh, mogłem się ożenić z lotniczką a nie biologiem....)

Zulus
Zulus
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Imię i Nazwisko: Michał Zazula
Vatsim PID: 813566

Postprzez Jacek So 31 maja 2003, 19:24

Czesc jescze jedna fotka tym razem z wieczornego lotu LGIR-LGKR
Pozdrawiamy Edyta ,Jacek
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Conrad So 31 maja 2003, 22:01

Zulus na pocieszenie powiem, ze od czegos trzeba zaczac ... np od motyli ;)
Conrad
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Postprzez Dzik So 31 maja 2003, 23:54

mam bardzo wyrozumiala Zonke /mysle ze chyba woli zebym sie ogladal za samolotami niz za czyms innym/.To wlasnie Ona znalazla program do obsugi wyswietlaczy i nie byl to project magenta tylko FREE FD Glass Cockpit itd...

ma siostre?:) moze chcesz odsprzedac za kilkanascie wielbladow?:) Mnie wszyscy lacznie ze znajomymi wysylaja do psychiatry:)

pzdr/Dzik
PID 840555
Dzik
Steward
Steward

Postprzez haiaw N 01 cze 2003, 0:49

Condi napisał(a):Zulus na pocieszenie powiem, ze od czegos trzeba zaczac ... np od motyli ;)

Brawo Condi!! Od motyli do samolotow wcale nie tak daleko ;D
haiaw
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Vatsim PID: 838536

Postprzez Nighthawk N 01 cze 2003, 6:20

Jacek, czytam twoje posty, wpatruję się w fotki jak sroka w gnat..... Zazdrość d... ściska.... GRATULACJE !!!!!!!! Po prostu oniemiałem z wrażenia.
Nighthawk

Re: Fotel od Hondy...

Postprzez Nighthawk N 01 cze 2003, 8:55

Fandango1967 napisał(a):Swoją drogą, kokpicik, jakby żywcem wzięty z okrojonego arbuza....

eee, nie... joy zamiast yoka i arbuz wypisz wymaluj ;)
Nighthawk

Postprzez Jacek N 01 cze 2003, 14:46

Czesc.Wiem ze to co wystrugalem ze sklejki bardziej moze pasuje do arbuza ale moja milosc to DF737 i dlatego ten wolant poza tym Go flight gryzie sie z A 320 i tak samo jest Dashem 8.Ps znalazlem fajna stronke dla symulatorowych majsterkowiczow http://www.simkits.com/product.php?prodid=25 To jest dopiero odjazd.Pozdrawiam Jacek
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Jacek Pn 02 cze 2003, 19:51

Czesc.Znalazlem jeszcze dwie strony do budowy domowych symulatorow http://cdsdigital.com.br/flightsim/.htt ... om/.mialem jeszcze jedna gdzie bylo pokazane step by step jak zrobic najprostszy sym.ale gdzies wsiakla.Wielke dzieki za uznanie troche nas to podbudowalo bo powiem szczerze po skonczeniu gdy juz udalo nam sie wstawic caly sprzet bylismy troche zalamani ze wyszlo nam po prostu duze pudlo bez wygladu,ale jezeli sie Wam podobalo to znaczy ze moze nie jest tak zle.Pozdtawiamy Jacek i Edyta.Ps a propos pytanie czy moja Zonka ma siostre informuje ze ma, tylko podejrzewam ze Ona nie byla by tak tolerancyjna wiec szkoda by bylo tych wielbladow na wymiane.Czesc
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Wojtek Krzywda So 07 cze 2003, 0:59

Jacek napisał(a):Ona nie byla by tak tolerancyjna wiec szkoda by bylo tych wielbladow na wymiane

nad siostrą twojej koleżanki małżonki mógłbym popracować. podaj odpowiedni kontakt a zachwyci się fs'em... ;)
Wojtek Krzywda

Postprzez Jacek So 07 cze 2003, 8:46

Czesc.widze ze zainteresowanie kobialkami ktore mogly by popierac Nasza pasje do latania jest nawet nawet ale jezeli chodzi o przypadek siostry mojej Zony to raczej jest to osobnik nie do przerobienia.A tak na powaznie to wczoraj znalazlem nastepna strone do budowy symulatorow tym razem z czesciami ,naprawde polecam bo jest to pelen odlot.http://home.att.net/%7Esfinger/products.htm.Pozdrawiamy
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Jacek So 07 cze 2003, 14:50

Jeszcze raz Ja ,ale nie moglem sobie darowac ,mianowicie wczoraj kupowlalem wlasnie na project magenta Nd i poniewaz chcialem byc troche madrzejszy wzielismy tekst z tej strony do Translatera aby dowiedziec sie bardziej dokladnie czym zajmuje sie ta firma a oto jak brzmi orginal a jak tlumaczenie.We provide detail rich and fully functional flight simulation software, ideally run on a PC network using our Glass Cockpits and flight systems on dedicated PCs.
Our ideal is to break out of the constraint of having all major systems cramped on one computer screen when a much higher degree of realism and immersion can be acheived on a networked system with multiple monitors and dedicated software. Enter our world... it will surely change your way of flying!
A teraz co z tego wyszlo .My zapewnić wyszczególniać bogaty i pełno działalność lot udawanie oprogramowanie , idealnie biegać u pewien PC kapitał właścicieli przy pomocy nasz Szkło Arena do walki kogutów i lot układy u zadedykowany PCs. Nasz ideał jest wybuchnąć od ten przymus od posiadanie wszystko większy układy spojony u jeden ekran komputerowy podczas pewien dużo wyższa oferta stopień od realizm i zanurzanie mogą być acheived u pewien kapitał właścicieli system rezygnować wieloraki monitory i zadedykowany oprogramowanie. Wchodzić nasz świat. ono wola pewnie zmieniać twój droga od latający! Mam nadzieje ze nikt mnie nie op.... za tego posta ze nie na temat ale wydawalo ze nam to starsznie odlotowe.Pozdrawiamy
Ostatnio edytowano So 14 cze 2003, 12:14 przez Jacek, łącznie edytowano 1 raz
Jacek
Pilot-kandydat
Pilot-kandydat

Postprzez Zulus Pn 09 cze 2003, 17:01

To mi się szczególnie podoba:

COCPIT = Arena do walki kogutów :szok5:

No to koguty, jazda na swoje areny i chcę Was dzisiaj widzieć na niebie :)
:P

Zulus
Zulus
Członek PL-VACC
Członek PL-VACC

Imię i Nazwisko: Michał Zazula
Vatsim PID: 813566

Następna strona

Powrót do Symulatory własnej produkcji