No wiec drogie koleżanki i koledzy. Testy zakończone.
Faza pierwsza a wiec budowa prototypu została ukończona.
Na podstawie dostępnej wiedzy Kuba wykonał panel. Efekty już były prezentowane na tym forum. Całość wpakowałem w niewielką obudowę, umożliwiającą podswietlenie całośći. Dzięki niezawodnemu Rafałowi udało się przygotować płytki oparte na FSBUS-ie sterujące całością. Mamy wiec nieco ponad 100 kontrolek i zdecydowanie ponad 100 przełączników.
Jako bonus występują sterowniki serw, które posłużą do napędu wskazników analogowych. Na pewno funkcjonalny bedzie (a w zasadzie juz jest) wskażnik temperatury paliwa, APU EGT, cisnienia powietrza (podwójny jakby ktoś nie wiedział

, oraz wskazniki presuizacji. Być może kiedyś uda się dorobić wskaznik temperatury powietrza. Na razie odpuszczam.
Z systemów funkcjonuje:
System paliwowy, hydrauliczny, elektryka, odladzanie, ogrzewanie szyb, powietrze, sygnalizacja otwarcia drzwi.
Jedyny nieco odpuszczony system to ogrzewanie;) Moze kiedyś
Faza druga, czyli połaczenie i uruchomienie elektryczne zakończona.
Jak się to troche uporzadkuje to nie ma tak dużo kabelków. Tylko jakieś 200 metrów
Faza trzecia, a w zasadzie zerowa, czyli dopisanie brakujących ofsetów do FSBUS-a zakończona. Od tego się wszytko zaczęło. I na to troche czasu trzeba było poświecić. Nie obyło się oczywiście bez pomyłek. Zresztą dzisiejsze testy finalne wykazały jeszcze kilka drobiazgów do sprawdzenia.
Faza czwarta czyli sprawdzenie wszystkiego z PMSystems zakończona.
Dzieki uprzejmości Butika miałem możliwość przetestować całość z PMSystems.
Niestety PMSystems ma jeszcze sporo błędów, w końcu to w miarę nowy produkt. Nie obsługuje wszystkich systemów (miedzy innymi presuizacji), a w obsługiwanych jest sporo błędów. Jeden jest szczególnie wkurzający a dotyczy paliwa.
Nie udało mi się zmusić do poprawnej współpracy pomp paliwa zbiornika centralnego. Mimo wyłączonych pomp paliwo jest pobierane ze zbiornika głównego. Natomiast przy włączonych pompach paliwa w zbiornikach skrzydłowych ubywa. Nie wiem czy była to do konca wina PMSystems czy Defaultowego Benka na którym testowałem. Niestety z braku głównego komputera nie miałem możliwości przetestować na innych. Niemniej wczesniej z PMDG miałem podobne obserwacje.
W związku z tym zapadła decyzja o kontynuacji fazy piatej czyli przygotowania własnej logiki, aby uniezależnić się od PMSystems i uniknąć problemów z nieobsługiwanymi systemami i występującymi błędami. Zaawansowanie tej części oceniam na 60%. Na dziś funkcjonuje elektryka, paliwo (razem z pompami centralnymi!!!), powietrze, częściowo hydraulika i presuizacja. Dalsze prace chwilowo zawieszone z powodu konieczności ukończenia prac ręcznych
Czas na wnioski.
1. Zbudować w pełni funkcjonalny OVHD się da
2. Nawet dość dobrze współpracuje z FS-em.
3. PMSystems wymaga jeszcze wielu poprawek.
4. Docelowo trzeba opracować systemy "po swojemu"
Na koniec chciałbym podziekować kilku osobom bez których pomocy na pewno by mi sie nie udało.
Dziękuję Rafałowi za wykonanie profesionalnej i niezawodnej elektroniki, oraz za cierpliwość, Butikowi za dostarczenie PMSystems, Tomkowi za wsparcie w trudnych chwilach.
Przedewszystkim zaś dziekuję Kubie za wykonanie panela i zaufanie.
Oraz wszystkim za wiarę w końcowy sukces.
PS. Filmiki powstały ale niestety kiepskie jakościowo. Postaram się zorganizować coś co lepiej nadaje się do robienia filmów. W ostateczności nakręcimy coś u Tomka w czasie testów integracji z całym kokpitem.